3x8 aanpak biedt jongeren perspectief

Veel ouders kunnen nog niet meekomen in de opvoeding van hun kinderen en hebben tools nodig om hierin geholpen te worden. DAG heeft door de jarenlange ervaring binnen het jeugd en veiligheid een structuur ontwikkeld, waardoor jongeren, ouders en professionals een structuur krijgen in een indeling van de dag.

Preventief investeren betekend besparingen op repressie, niet alleen besparingen in middelen maar ook het voorkomen van overlast, naast materiĆ«le en emotionele schade. De methode 3×8 =(24 uur) is bedacht om structuur te bieden. Een dag bestaat uit 24 uur>

Ongeveer een derde (8 uur) van deze tijd dient men te gebruiken voor het slapen, gedurende deze tijd is het rustig op straat en in de wijk. Gedurende deze periode van de dag is er geen inzet op bijvoorbeeld jeugd en veiligheid of vanuit ander disciplines.

In de ochtend start het tweede (8 uur) thuis, om vervolgens buiten vakanties en weekenden naar school of naar het werk te gaan. Voor de jongeren bestaat er in Nederland leerplicht en dienen alle kinderen gedurende deze periode van de dag op school of met thuisonderwijs bezig te zijn. Ouders en volwassenen die een baan hebben, gaan naar het werk en mensen met een uitkering zouden in de ogen van DAG vrijwillig met behoud van uittering in hun eigen wijk een bedrage leveren aan leefbaarheid en veiligheid. Ook gedurende deze periode van de dag is het relatief rustig in de wijk.

Na schooltijd en het werk keert iedereen terug van school en werk en ontstaat er soort van een avondspits. In deze (8 uur) is het drukker in de wijk en ontstaat er overlast, vanuit de gemeente en andere partners zijn er verschillende activiteiten, zoals huiswerk begeleiding, cultuur/sport en toezicht. DAG helpt gemeente samen met haar partners vanuit verschillende disciplines, zoals jeugd, onderwijs, participatie, sport, economie, werk een integrale programma voor deze tijd van de dag op te zetten. Dit programma vult de tijd na school en voor het slapen gaan, hierdoor zal het talent benut worden en overlast voorkomen worden.

Kennis maken?

Benieuwd naar de mogelijkheden tot samenwerking? Tijdens een goed gesprek leren we elkaar kennen. Tot snel!
Contact